Rauma Blues -festivaali täydentyy amerikkalaisen bluesin kuningattaren tulivoimalla: viidentenä esiintyjänä lauantain 10.8. pääkonsertissa koetaan uraauurtavan, Blues Music Awards- ja Grammy-ehdokkuuksia keränneen Shemekia Copelandin päätähuimaava show.

Voimanpesäksi ja supertähdeksi legendaarisen Rolling Stone -lehden nimittämän Copelandin upea blues-ääni on aateloitu jo ”aikamme upeimmaksi”, ”taianomaiseksi” ja Amerikan ”kansallisaarteeksi”. Copelandin jokainen tulkinta on täynnä rehellistä tunnetta. Kappaleet paitsi kuvastavat maailman epävarmuutta ja kaaosta, myös löytävät samalla iloa kaikkialta ympäriltä. Kun Shemekia Copeland avaa suunsa, ei kukaan voi olla kuuntelematta.

Aitoa amerikkalaista bluesia edustava Copeland on esiintynyt niin presidentti Barack Obamalle Valkoisessa talossa yhdessä muun muassa B.B. Kingin, Mick jaggerin ja Buddy Guyn kanssa kuin USA:n joukoille Irakissa. Hän on laulanut esimerkiksi Eric Claptonin, Bonnie Raittin, Keith Richardsin, Carlos Santanan ja James Cottonin kanssa. Useita pitkäsoittoja jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan levyttäneen Copelandin viimeisin albumi America’s Child (2018) on nostanut hänet entistäkin suurempaan suosioon.

Shemekia Copeland: ”A taste of real American blues!”

Suomeen ja Rauma Bluesiin Copeland saapuu täynnä odotusta ja suurin lupauksin, jotka tulevat takuulla lunastetuiksi.

– Olemme uskomattoman innoissamme tulevasta esiintymisestä Rauma Bluesissa ensimmäistä kertaa! Odotamme paitsi upean show’n vetämistä, myös ihmisten tapaamista, Copeland hehkuttaa.

– Odotan malttamattomana myös Vanhan Rauman historialliseen puukaupunkiin tutustumista.

Copeland pohtii Suomen matkaa suunnitellessaan myös, mahtaisiko hän päästä syömään suomalaista poronlihaa. Varmaa kuitenkin on, että Copeland itse aikoo tuoda Rauma Bluesin yleisölle maistiaiseksi palan Amerikkaa.

– Kuulemani mukaan Raumalla on täydellinen ilmapiiri bluesfestareille. Eniten odotankin Rauma Bluesin tarjoamaa musiikkielämystä, Copeland toteaa.

– Oma mausteemme, jonka tuomme suomalaisille ystävillemme festareille Raumalle, on aito amerikkalainen blues – a taste of real American blues! Luvassa on upea ilta!

Rauma Blues 2019

Vuodesta toiseen kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltä saanut Rauma Blues -festivaali lukeutuu maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin. Ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama tapahtuma, bluesdiggareiden vuoden kohokohta Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 9. – 10. elokuuta 2019 jo 34. kerran. Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi .
Lauantain 10.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä. Luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja.

Shemekia Copelandin lisäksi lavalla tulevat irrottelemaan Chicago bluesin legendojen kastiin lukeutuva John Primer & The Real Deal Blues Band (USA), melodisen bluesin ainutlaatuinen mestari John Németh (USA), sekä jo vuosikymmenten ajan maailmaa valloittaneet pohjoismaiset blueskokoonpanot Trickbag (SWE/FIN) ja Wentus Blues Band (FIN).

Perjantain 9.8. blues-klubien esiintyjät tiedotetaan myöhemmin. Luvassa on myös lisätietoja muun muassa tapahtuman ruokatarjonnasta niin festivaalien street food -myynnissä kuin VIP-puolellakin. Uudet infot festivaalista julkaistaan aina myös festivaalin kotisivulla ja sosiaalisen median sivuilla (linkit tämän tiedotteen lisätiedoissa). Sosiaalisessa mediassa voi myös esimerkiksi osallistua kilpailuihin, joissa on mahdollista voittaa vapaalippuja festivaaleille.


RAUMA BLUES ONLINE

facebook.com/raumablues
twitter.com/raumablues
instagram.com/raumablues
@raumablues #raumablues