Rauma Blues -festivaalin suosittujen perjantaiklubien kotimaiset ja tällä kertaa myös ulkomaiset artistit ovat nyt varmistuneet. Bluesklubeilla on ohjelmassa THE BLUES ACCORDING TO JOHN PRIMER -Workshop, ILKKA RANTAMÄKI $ THE BLUESBROKERS feat. JUKKA GUSTAVSON sekä HAAVISTO, ROOTS & PARTANEN play Elmore.

Lauantain pääkonsertissa voi kokea jo aiemmin julkistettujen huippuartistien siivittämänä ainutkertaista tunnelmaa myös leffojen henkeen, kun Rauma Blues 2019 VIP -menussa Blues Meets Hollywood.

Rauma Blues yhdistää jälleen paitsi bluesfaneja ja raumalaisia, myös suomalaisia ympäri maan – etenkin Rauman naapurikaupungeista Porista ja Turusta.

Ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama hyvän fiiliksen festari Rauma Blues järjestetään totuttuun tapaan elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 9.–10. elokuuta.

Rauma Bluesin klubilla Café Salissa esiintyy legendaarinen Chicago Blues -laulajakitaristi John Primer huuliharpistinsa Steve Bellin kera intiimillä workshop-keikalla: luvassa on tarinankerronnallinen The Blues According To John Primer (USA). Perjantaiklubilla on siis ensimmäistä kertaa mahdollista fiilistellä lauantaisen päätapahtuman amerikkalaisen tähtiartistin tahtiin – toki klubikeikka poikkeaa pääkonsertin show’sta oleellisesti niin sisällöltään kuin esiintyjäkokoonpanoltaankin.

Ravintola Buena Vistassa menosta vastaa Haavisto, Roots & Partanen play Elmore (FIN/EST). Rauma Bluesin perjantai-illan viimeinen klubi bluesrokataan Ravintola Kalliossa, jossa biletunnelman luovat Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers feat. Jukka Gustavson (FIN).

Perjantaisille klubeille Buena Vistassa ja Café Salissa on vapaa pääsy, Ravintola Kallion klubi-illan lipun hinta on 10€.

Harvinaisuuksia Chicago Bluesin syntysijoilta 60-luvun brittibluesiin – kotimaiset ja ulkomaiset blueskonkarit perjantaisen bluesillan hämyssä

Suomalaisen proge-rockin pioneerilla, kosketinsoittaja-laulaja Jukka Gustavsonilla täydentyvä Ilkka Rantamäki $ The Bluesbrokers -kokoonpano vie kuulijansa Kalliossa 1960-luvun puolivälin jälkeisen sumuisen Lontoon psykedeelisille klubeille soittaen aikansa ikonisten brittibluesbändien tunnetuksi tekemää ohjelmistoa.

Ilkka Rantamäki saapuu Rauma Bluesiin ensimmäistä kertaa. Alan piirit ovat maassa pienet, joten Rantamäki on toki kuullut tapahtumasta ennenkin.

– Odotamme innostuneena keikkaa tasokkaalla festivaalilla, tiivistä klubitunnelmaa ja hyviä fiiliksiä, Rantamäki kuvailee ennakko-odotuksiaan.

– Bändi soittaa varsin intensiivisellä otteella yleisööntarttuvasti. 60-luvun brittiblues on aika harvinaista herkkua, joten paikalle kannattaa tulla kauempaakin!

Ismo Haaviston yli 30-vuotinen bluesura kuuluu Buena Vistassa syvältä sielusta kumpuavana vahvasti tulkitsevana lauluna. Muassaan Haavisto tuo virolaisen Andres Rootsin rankan slide-kitaroinnin ja Matias Partasen tanakan rumpukompin, joiden voimin trio esittää Raumalla tribuutin Elmore Jamesille – Haavisto, Roots & Partanen play Elmore.

– Rauma on mukava kaupunki ja Rauma Blues on sopivan kokoinen ja laadukas festari, jolla pysytään blues-genren sisällä – ei liian puritaanisesti, mutta perinteitä kunnioittaen, kertoo Haavisto kokemuksestaan Rauma Bluesista.

– Klubikeikallamme yleisö saa nähdä loistavasti toimivaa suomalais-virolaista yhteistyötä, ja kuulla läpileikkauksen Elmore Jamesin tuotannosta, myös vähemmän tunnettuja kappaleita. Luvassa on energinen esitys, jossa slide-kitarat soivat!

Trion virolaisvahvistus Andres Roots saapuu Raumalle ensimmäistä kertaa – omien sanojensa mukaan viimeinkin, ja jännitystä täynnä.

– Ensimmäinen esiintymiseni Suomessa oli vuonna 2006 Puistobluesin katulavalla, eli matka paljon kehuttuun Rauma Bluesiin on kestänyt kolmetoista vuotta, Roots kertoo.

– Tämä on aikamoinen kunnia! Ja myös ensimmäinen matkani länsirannikolle, eli kaikki on minulle uutta ja jännittävää!
Chicago Bluesin legendaarinen mestari, laulajakitaristi John Primer ja huuliharpisti Steve Bell tuovat ympäri maailmaa rakastetun The Blues According to John Primer -workshopinsa ensi kertaa Suomeen Rauma Bluesin perjantaiklubille Café Saliin. Primer on esiintynyt Suomessa vuosia sitten, muttei koskaan intiimin workshop-keikkansa merkeissä. John Primer Workshopissa Primer kertoo bluesbiisien lomassa elämästään, jolle on vaikea löytää vertaista. Workshopin yleisössä sisäistää, mistä bluesissa on todella kysymys.

Primer kommentoi Rauma Bluesiin saapumistaan jo aiemmin, pääkonsertin artistien julkaisun yhteydessä. Primerin kommentit löytyvät täältä. Myös pääkonsertissa kuullaan sellaista Primerin tuotantoa, joka on Suomen esiintymislavoilla ensiesityksessä Raumalla, muun muassa The Soul Of A Blues Man -levyltä.

Perjantain klubiartistien ja keikkojen tarkemmat esittelyt löytyvät tämän lehdistötiedotteen lisätiedoista sekä täältä. Kaikille Rauma Blues -artisteille on mahdollista esittää myös suoria haastattelupyyntöjä festivaalin tiedotuksen kautta.

Lauantain pääkonsertin lavalla Blues Music Awards 2019:n supertähti – festareiden VIP-puolella Blues Meets Hollywood

Vuodesta toiseen kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltä saanut Rauma Blues -festivaali lukeutuu maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin. Ikimuistoisten illanviettojen ystävien rakastama tapahtuma ja bluesdiggareiden vuoden kohokohta Rauma Blues järjestetään nyt jo 34. kerran. Lauantain 10.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä. Luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin ykkösartisteja ja -kokoonpanoja.

Hyvän fiiliksen festareiden pääkonsertin lavalla tulee irrottelemaan muun muassa voimanpesä Shemekia Copeland (USA). Copeland on tämän hetken kuumimpia nimiä blueskentällä: taianomaisella äänellä varustettu supertähti palkittiin toukokuussa 2019 kahdella Blues Music Awardsilla: Album of the Year ja Contemporary Blues Album. Molemmat palkinnot Copeland sai viime elokuussa julkaistusta America’s Child -levystä, jonka kappaleita tullaan kuulemaan ensi kertaa livenä Suomessa Rauma Blues -stagella.

Muita lauantain pääkonsertin esiintyjiä ovat Chicago bluesin legendojen kastiin lukeutuva John Primer & The Real Deal Blues Band (USA), melodisen bluesin ainutlaatuinen mestari John Németh (USA), sekä jo vuosikymmenten ajan maailmaa valloittaneet pohjoismaiset blueskokoonpanot Trickbag (SWE/FIN) ja Wentus Blues Band (FIN).

Myös huippusuosittu Rauma Blues VIP -menu vuodelle 2019 on nyt julkaistu. Tänä vuonna festareiden VIP-puolen Blues Meets Hollywood -menu tarjoaa ruokalajeja suoraan elokuvista ja filmitähtien ruokasaleista – upealla bluesilla ja ainutlaatuisella Rauma Blues -fiiliksellä maustettuna. Blues Meets Hollywood -menun sisältäviä VIP-lippuja voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta sales@hovisales.fi ja menuun voi tutustua tarkemmin täältä .

Tulossa on lisätietoja myös Street Food -ruokatarjonnasta Rauma Bluesin pääkonsertissa. Uudet infot julkaistaan festivaalin kotisivulla ja sosiaalisen median sivuilla (linkit tämän tiedotteen lisätiedoissa). Sosiaalisessa mediassa voi myös esimerkiksi osallistua kilpailuihin, joissa on mahdollista voittaa vapaalippuja festivaaleille.

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput, joilla pääsee nauttimaan illan ohjelmasta tunnelmallisessa bluesteltassa sekä Street Food -tarjonnasta kanaalinrannan vehreällä festarialueella, ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

Naapurirakkaus oleellinen osa Rauma Blues -festareita: ”Musiikki yhdistää!”

Vuosikymmenien ajan raumalaisten jokaiseen kesään kuulunut Rauma Blues vetää puoleensa myös vannoutuneita tapahtuman faneja ympäri Suomen – niin bluesin heavy-usereita kuin musiikkigenren ensitutustujiakin. Kerran festareilla vierailleet tuovat tyypillisesti mukanaan seuraavan vuoden tapahtumaan ensikertalaisia tuttaviaan ihastumaan pikkufestarin uniikkiin atmosfääriin.

– Olemme jo Rauma Bluesin alkumetreillä lukinneet musiikillisen linjamme juurimusiikkiin, eli bluesiin ja sen johdannaisiin. Olemme siis jättäneet yleisönkalastelun mainstream-nimillä muille, ja keskittyneet tarjoamaan aitoa bluesia ja juurimusiikin ykkösartisteja. Siitä syystä bluesdiggarit ovatkin tapahtumassa kuin kotonaan, joka vuosi, kertoo Rauma Bluesin Tunnu Pärssinen.

– Yhtä pitkään on kuitenkin selvästi ollut nähtävissä myös se seikka, että kyse ei ole pelkästään bluesfanien tapahtumasta, vaan Rauma Blues kolahtaa jokaiseen, joka pitää ainutlaatuisesta tunnelmasta suomalaisen pikkukaupungin kesässä, hyvästä ruuasta ja meiningistä.

Toisille Rauma Blues -kävijöille musiikki on pääasia, toisille tunnelma. Joka tapauksessa ensisijaisesti musiikin luoma meno haltioittaa joka kesä niin bluesfanit kuin sellaisetkin festarivieraat, jotka eivät edes tunnista esiintyjien nimiä ennakkoon – vaikka artistit ovatkin aina oman alansa huippuja, jopa legendaarisia bluesmuusikoita, ja enemmän tai vähemmän harvinaisia esiintyjiä Suomessa.

– Tapahtumassamme käy runsaasti ihmisiä, jotka tulevat paikalle, vaikka artistit olisivat heille itselleen tuntemattomia eikä blues soisi kotistereoissa. Tapahtuma vetää erilaisia ja eri ikäisiä ihmisiä, läheltä ja kaukaa, vuodesta ja sukupolvesta toiseen, Pärssinen jatkaa.

– Päämääränämme on päästää upea musiikkilaji esiin ja oikeuksiinsa. Kun vuosi toisensa jälkeen palautteen perusteella tapahtumaan saavutaan kuuntelemaan takuuhyvää musiikkia, oli sitten bluesfani tai ei, ja nauttimaan ainutkertaisesta fiiliksestä, niin olemme selvästikin onnistuneet tavoitteessamme. On hienoa nähdä, miten musiikki yhdistää ihmisiä!

Rauma Bluesiin saavutaan pitkienkin matkojen takaa. Satakuntalaisen vieraanvaraisuuden ja naapurirakkauden tyyliin Rauma Blues tarjoaa kuitenkin asteen verran erityiskohtelua lähimmilleen, nimittäin suurista ja nimekkäistä festareistaan tunnettujen Porin ja Turun asukkaille. Porilaisten ja turkulaisten on mahdollista päästä vierailemaan kodikkailla pikkufestareilla, Rauma Bluesin pääkonsertissa, kätevän festarikuljetuksen kyyditsemänä: Rauma Blues -festaribussi tuo festarivieraat Porin ja Turun keskustasta suoraan pääkonserttiin ja vie konsertin päätyttyä takaisin kotiin. Kuljetukset ovatkin vuosittain ahkerasti naapurikaupunkilaisten hyödyntämiä.

Tänä vuonna porilaisten on mahdollista ostaa bussikuljetuslippunsakin ennakkoon (maanantaista 27.5. alkaen), samoin kuin noutaa festarilippunsa kotikaupunkilaisesta myyntipisteestä Hotelli Bepopista. Turussa kuljetuksen matkaliput ostetaan suoraan kuljettajalta ja kyyti täytetään saapumisjärjestyksessä. Lisätietoja kuljetuksista löydät täältä.

Ol niingon gotonas!


Perjantain 9.8. Klubit

CAFÉ SALI – KLO 19.00-20.30– vapaa pääsy
THE BLUES ACCORDING TO JOHN PRIMER -Workshop (USA)

RAVINTOLA BUENA VISTA – klo 20.30-22.00 – vapaa pääsy
HAAVISTO, ROOTS & PARTANEN play ELMORE (FIN/EST)

RAVINTOLA KALLIO – klo 22.30 – 10 €
ILKKA RANTAMÄKI $ THE BLUESBROKERS feat. JUKKA GUSTAVSON (FIN)

Lauantaina 10.8. Pääkonsertti

SHEMEKIA COPELAND (USA)

JOHN PRIMER & THE REAL DEAL BLUES BAND (USA)

JOHN NÉMETH (USA)

TRICKBAG (SWE/FIN)

WENTUS BLUES BAND (FIN)


RAUMA BLUES ONLINE

www.facebook.com/raumablues
www.twitter.com/raumablues
www.instagram.com/raumablues
@raumablues #raumablues


RAUMA BLUES VIP 2019: BLUES MEETS HOLLYWOOD

 • Katso menu
 • Lauantain päätapahtuman VIP-liput 150€
 • VIP-lipputiedustelut: sales@hovisales.fi / 010 229 5 210

LIPUNMYYNTI

 • Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut. Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi
 • Raumalla liput myynnissä myös seuraavissa ennakkomyyntipisteissä: 
Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
 • Porissa ennakkolippuja myy Hotelli Bepop
 • VIP-lipputiedustelut sähköpostitse: sales@hovisales.fi tai puhelimitse 010 229 5 210
 • Lippujen hinnat:
  – Lauantain päätapahtuman ennakkoliput 55€ (+nettilippuihin lisätään lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut)
  – Lauantain päätapahtuman liput ovelta 60€
  – Perjantain bluesklubit: Café Saliin ja ravintola Buena Vistaan vapaa pääsy, Ravintola Kallioon 10 €

BUSSIKULJETUKSET PORISTA JA TURUSTA

Lue lisää kuljetuksista täältä.