Jälleen upea artistikattaus bluesteltassa elokuussa – ”It’s going to be helvetin hyvää!”

Vuodesta toiseen kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltä saanut Rauma Blues -festivaali lukeutuu maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin. Ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama tapahtuma, bluesdiggareiden vuoden kohokohta Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 9. – 10. elokuuta 2019 jo 34. kerran. Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi.

Lauantain 10.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä. Luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja.

Lavalla tulevat irrottelemaan Chicago bluesin legendojen kastiin lukeutuva John Primer & The Real Deal Blues Band (USA), melodisen bluesin ainutlaatuinen mestari John Németh (USA), sekä jo vuosikymmenten ajan maailmaa valloittaneet pohjoismaiset blueskokoonpanot Trickbag (SWE/FIN) ja Wentus Blues Band (FIN).

Pääkonsertissa esiintyy myös viides artisti, joka julkaistaan myöhemmin.

Artistien tarkemmat esittelyt löytyvät Rauma Blues -festivaalin kotisivulta.

Elävä legenda John Primer: ”Tätä iltaa ette tule unohtamaan!”

Vuoden 2019 esiintyjäkaartin myötä festariteltta täyttyy taatusta bluesbilehengestä kuin myös tunnelmallisemmista bluessävelistä.

Pääkonsertin kuninkaita ovat kaksi Johnia Amerikasta.

Chicago Bluesin kitarakuningas John Primer on Rauma Blues -esiintyjien kaikkien aikojen tähtikaartia, aito bluesin mestari ja elävä legenda. Primer on ollut monien muiden ansioidensa muassa Blues Music Awards -ehdokkaana useammin kuin sormin voi laskea ja esiintynyt vuosikausia yhdessä itsensä Muddy Watersin kanssa. Primeria bluesimmaksi ei blues pysty.

Primer, yksi viimeisistä elossaolevista perinteisen bluesin muusikkolegendoista, saapuu mielellään Suomeen.

– Siitä on kauan aikaa, kun olen viimeksi esiintynyt Suomessa. Rauma Blues -festivaaleille saavumme bändini kanssa ensimmäistä kertaa. Olen todella innoissani, kun saan tuoda Raumalle Real Deal Chicago Bluesia! Primer hehkuttaa.

– Tiedän, että meillä tulee olemaan yleisön kanssa mahtavaa yhdessä – tuskin maltan odottaa yhteisiä bluesjuhliamme.

Primer haluaa raottaa tulevan show’n esirippua jo ennakkoon.

– Tulemme soittamaan myös tuoreen The Soul of a Blues Man -levymme biisejä, ja aiomme laittaa pystyyn mielettömän show’n! Primer innostuu.

– Tätä iltaa ette tule unohtamaan!

Primerin kaima, modernin soul-laulun kuningas John Németh on niinikään unohtumaton esiintyjä. Ainutlaatuinen artisti kuuluu bluesmuusikkojen kärkeen. Némethin musiikki on yhtä aikaa persoonallista ja universaalia.

Rauma Blues -yleisö saa Némethistä odotustensa täyttymyksen, sillä festivaaliorganisaatio on vastaanottanut toiveita ja pyyntöjä järjestää tapahtuman stagelle tämä melodisen bluesin mestari. Yksi vannoutuneista Németh-faneista on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

– Kuulin Némethiä livenä joitakin vuosia sitten. Meno keikalla oli huikeaa artistin välispiikkejä myöten. Németh sai yleisön mukaan aivan käsittämättömällä tavalla sekä puheillaan että sillä tärkeimmällä, eli musiikillaan, muistelee Némethiä aina autossaan kuunteleva Aarikka.

– Enpä muista toista artistia, joka olisi saanut minut live-keikkansa päätteeksi jonottamaan levynsä ostamista – ja pitkään! Siinä jonottaessa tuli kyllä kuultua yhtä sun toista kehuvaa kommenttia miehen meiningistä niin tavallisilta tallaajilta kuin musiikin ammattilaisiltakin.

Aarikka odottaa Némethin keikkaa kuin lapset joulupukkia.

– Németh on erittäin monipuolinen kaveri, joka hallitsee musiikkia suvereenisti ja antaa yleisölle kaikkensa. Odotan todella, mitä hänen show’nsa tällä kertaa tarjoaa!

Trickbagin karismaattinen keulakuva Tommy Moberg: ”It’s going to be helvetin hyvää!”

Parhaillaan Suomea valloittavan Trickbag-kokoonpanon lavakarsimaattinen keulakuva Tommy Moberg pitää Rauma Bluesin lavalle nousemista bändilleen paitsi ajankohtaisena, myös odotettuna askeleena.

– Kaikki Rauma Bluesista kuulemamme on ollut pelkkää hyvää! Odotamme malttamattomina, että saamme tuoda tapahtumaan Houserocking Rhythm’n’Blues -show’mme, Moberg iloitsee.

– Yleisö voi odottaa meiltä energistä musiikin juhlaa ja yhtä festareiden parhaista esiintymisistä. Luvassa on kunnon bileet – it’s going to be helvetin hyvää!

Trickbagin kokoonpanossa on mukana myös suomalaisen blueskitaran ykköskastiin kuuluva huippukitaristi ja monilahjakkuus Tomi Leino, jolla on bluesmusiikin kentällä aivan oma fanikuntansa.

Lisää kotimaisen bluesin huippua festivaalille tuo Wentus Blues Band, joka on paitsi yksi aktiivisimmin ulkomailla kiertäneistä suomalaisista bluesyhtyeistä, myös säestänyt lukuisia blueslegendoja.

Wentus Blues Bandin Robban Hagnäs tuo Rauma Bluesin kanssa saman ikäisen kokoonpanonsa tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Festivaalin maine on kuitenkin saavuttanut ympäri maailmaa matkanneen bluesmiehen vuosien saatossa.

– Kivaa tulla vihdoinkin Rauma Bluesiin! Olemme soittaneet 33 vuotta, ja esiinnymme Raumalla nyt ensimmäistä kertaa, Hagnäs toteaa.

– Olemme kuulleet festivaalista paljon hyvää ja odotamme keikkaa innolla!

Lisää luvassa!

Pääkonsertin viides artisti ja perjantain blues-klubien esiintyjät tiedotetaan myöhemmin. Luvassa on myös lisätietoja muun muassa tapahtuman ruokatarjonnasta niin festivaalien street food -myynnissä kuin VIP-puolellakin. Uudet infot festivaalista julkaistaan aina myös festivaalin kotisivulla ja sosiaalisen median sivuilla (linkit tämän tiedotteen lisätiedoissa). Sosiaalisessa mediassa voi myös esimerkiksi osallistua kilpailuihin, joissa on mahdollista voittaa vapaalippuja festivaaleille.


RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi
www.facebook.com/raumablues
www.twitter.com/raumablues
www.instagram.com/raumablues
@raumablues #raumablues

LIPUNMYYNTI

  • Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut. Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi
  • Raumalla lippuja tulossa myyntiin huhtikuun aikana myös seuraaviin ennakkomyyntipisteisiin: Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
  • VIP-lipputiedustelut sähköpostitse: sales@hovisales.fi tai puhelimitse 010 229 5 210
  • Lippujen hinnat:
    – Lauantain päätapahtuman ennakkoliput 55€ (+nettilippuihin lisätään lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut)
    – Lauantain päätapahtuman liput ovelta 60€
    – VIP-liput 150€

PIENI SUURI RAUMA BLUES

Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.

Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 34. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2019.

Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin. Tapahtumaorganisaatio on koko 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.